Aurinkoenergian potentiaali on suurempi kuin luullaankaan Ilmaista energiaa voidaan Suomessa kannattavasti hyödyntää aina tammikuusta marraskuuhun. vuotuinen säteilymäärämme asettuukin keski-euroopan tasolle.


Aurinkolämpö

Mitä ovat sen edut?

  • Aurinkolämpöjärjestelmä tarjoaa huoletonta lisäenergiaa suuriin lämmitystarpeisiin kuten käyttö- ja tuotantoprosessien tarpeisiin.
     
  • Aurinkolämpöjärjestelmän käyttökustannukset ovat marginaaliset, kun ostoenergiaa kuluu vain kiertovesipumpun ja automaation sähköntarpeen verran.
     
  • Aurinkokeräimien elinkaari on pitkä ja lähes huoltovapaa
     
  • Aurinkolämpö on erittäin ympäristöystävällinen energialähde

Miten se toimii?

Auringon säteily synnyttää aurinkolämpöä, joka voidaan valjastaa hyötykäyttöön aurinkokeräimien avulla. Keräimet muuntavat auringon säteilyn lämpöenergiaksi.

Aurinkolämpö on moniulotteinen energiaratkaisu, jonka ylivertaisuus tulee esille erityisesti silloin, kun halutaan lämmittää huomattavan kokoisia vesimassoja. Esimerkiksi suurten käyttövesitarpeiden kohteet, kuten urheiluhallit, tai erilaiset tehdaslaitokset, joiden tuotantoprosessit kuluttavat mittavia määriä lämmintä vettä, soveltuvat erinomaisesti aurinkolämmölle. Muun muassa elintarviketeollisuus, pesulat ja kaivosteollisuus hyödyntävätä tällaisia tuotantoprosesseja. Käyttöveden lisäksi esimerkiksi uima-altaat ja maauimalat ovat otollisia aurinkolämpökohteita.

Aurinkolämpö on helposti yhdistettävissä osaksi suurempaa hybridijärjestelmää.