Radiaattorit

Mitkä ovat sen edut?

  • Radiaattorit ovat kaikkein lämpö- ja kustannustehokkain tapa saavuttaa ja ylläpitää huoneen optimaalinen lämpötila, kun kyseessä ovat matalalämpöjärjestelmät
     
  • Vesikiertoiset radiaattorit sopivat hyvin myös korjausrakentamiseen
     
  • Radiaattoreista löytyy ulkomuodoltaan useita erilaisia vaihtoehtoja, jolloin tilan sisustus voidaan pitää eheänä

 

 

 

Miten se toimii?

Kaikista lämmönjakomenetelmistä ovat radiaattorit tunnetuimpia. Radiaattorien toiminta perustuu säteilyyn ja konvektioon. Toisin sanoen radiaattorien pinnat säteilevät lämpöä, jolloin myös huoneilma lämpiää kiertäessään näiden pintojen kautta (konvektio).

Vesikiertoiset radiaattorit ovat lämmönjakajina energiaystävällisiä ja kykenevät ragoimaan nopeasti lämpötilan säätelyyn, sillä ne sisältävät vain vähän vettä ja lämmityspinnat ovat suuria. Tämän lisäksi radiaattorit ovat oiva vaihtoehto matalalämpöjärjestelmille. Muun muassa silloin, kun lämmönlähteenä hyödynnetään lämpöpumppuja.

On kuitenkin syytä huomioida, että eri kokoiset radiaattorit vaativat erilaiset menoveden lämpötilat toimiakseen oikein. Täten radiaattorien tarve tulee mitoittaa huolella. Mitoittamattomilla radiaattoreilla voidaan saada aikaan jopa kannattamaton lämpöpumppujärjestelmä. Radiaattorien vaikutus koko lämpöpumppujärjestelmän kustannustehokkuuteen on ilmeinen.